10 Haziran 2012 Pazar

Tab Gıda (Burger King - Sbarro - Popeyes - Arbys) Navision Başarı Hikayesi



ATA Grubu’na bağlı Tab Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. , Burger King , Sbarro ve Popeyes’in Türkiye’deki Master Franchise olarak tüm haklarına sahiptir. TAB Gıda bünyesinde Burger King 1995 yılında , Sbarro ise 2007 yılında faaliyete geçmiştir. Popeyes markası için ise 2011 yılında çalışmalara başlamış olan Tab Gıda , hızlı servis restoran zincirinde lider tavuk markalarından Popeyes’i de lezzet severler ile buluşturmuştur.

Bugün Türkiye genelinde 43 ilde 391 Burger King restoranı , 22 ilde 76 Sbarro , 20 ilde 77 Popeyes ve 10 ilde 26 Arby’s restoranı bulunmaktadır.

Hızlı servis restoran zincirlerini bünyesinde bulunduran Tab Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. , bugüne kadar pekçok ödül alarak , sektörünün lideri konumunda bulunan firmalardan biri olmuştur.

TAB GIDA DYNAMICS NAV

2009 yılı ortasında Tab Gıda ERP sistemi olarak Microsoft Dynamics NAV kullanımına karar vermiştir. Tab Gıda 4 büyük marka altında yüzlerce restoranlık dev bir operasyona sahip ve sürekli olarak büyümeye devam eden bir organizasyondur. Tab Gıda ERP projesi NAV modüllerinin uygulamaya alınmasının dışında Call Center , Restoranlarda yer alan Kasalar ile entegrasyon , POS entegrasyonu , Banka entegrasyonları , Tedarikçiler ile entegrasyon , TARGIT İş Zekası gibi  özel  çözümlerin de yapıldığı Türkiye’de yapılmış en büyük ERP implemantasyonlardan birisi olmuştur.

Projenin başlamasına paralel şekilde Tradesoft, restoranlarda kullanılan kasa sisteminde esas olarak Radiant Systems kullanma kararını almıştır. Aynı dönemde Tradesoft , Radiant Systems’in Türkiye distribütörü olmuştur ve proje kapsamında Radiant Systems ile NAV entegrasyonlarını kendi bünyesinde gerçekleştirmiştir. Restoranlarda yer alan kasaların tamamına yakını Radiant Systems haline dönüştürülmüştür ve halen Radiant Systems teknik desteği , yeni restoranlarda kurulum hizmetleri Tradesoft ekipleri tarafından verilmektedir. Restoranlarda yer alan diğer kasa sistemi olan Siemens ile entegrasyon gerçekleştirilmiş ve NAV Siemens kasalardan satış bilgilerini transfer etmektedir.

Firmann ana tedarçilerinden Fasdat Gıda ile entegrasyon sağlanmıştır. NAV kullanan Fasdat Gıda ile entegrasyon iki programın %100 entegrasyonu şeklinde çalışmaktadır. Önemli tüm tedarikçiler ile entegrasyon sağlanmıştır , bankalar , yemek çekleri şirketleri , telekomünikasyon firmaları , gibi yüksek sayıda işlemin olduğu firmalar ile gerçekleştirilen entegrasyon sayesinde yıllık %40 büyümeye devam eden Tab Gıda , Dynamics NAV “Way to Grow” sloganına güzel bir örnek olmuştur. 

1 Milyar TL’lik ciro büyüklüğüne ulaşan restoran satış operasyonlarını NAV ile yürütmeye başlayan Tab Gıda , proje kapsamında Finans , Satınalma , Lojistik – Depo , Sabit Kıymetler modüllerini de uygulamaya almıştır.

Tab Gıda CRM projesi aynı şekilde Tradesoft Danışmanlık Servisleri CRM Birimi tarafından başarılı şekilde hayata geçirilmiştir ve CRM ile NAV entegre edilerek bütünleşik çözüm sunma stratejisi diğer müşterilerimizde olduğu gibi Tab Gıda için de uygulanmıştır.

Tab Gıda’nın Kıbrıs’ta sahip olduğu restoranlarda NAV kullanıma geçilmesi iin yapılan çalışmaların 2011 sonunda tamamlanması beklenmektedir. Tab Gıda’nın Makedonya ve Gürcistan’da sahip olduğu restoranlar için NAV kullanımı için 2012 yılı öngörülmektedir.

Detaylı bilgi için www.tradesoft.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder