16 Haziran 2012 Cumartesi

Microsoft Dynamics, Kurumsal Kaynak Planlamanın Lideri Seçildi

Güçlü yapısı ve sağladığı avantajlar ile işletmelerin her türlü ihtiyacına cevap veren kurumsal kaynak planlama çözümü Microsoft Dynamics AX, Gartner tarafından hazırlanan raporda “Lider Ürün” seçilirken, Microsoft Dynamics NAV ise “Niş
Oyuncu” olarak kabul edildi.
Çevik ve rekabetçi bir kurumun gereksinim duyacağı tüm fonksiyonları bir “paket” içerisinde sunan kurumsal kaynak planlama (Enterprise resource planning- ERP) çözümü Microsoft Dynamics AX, teknoloji araştırma ve danışmanlık firması Gartner Inc. tarafından yayınlanan Üretim Yapan İşletmeler İçin ERP Magic Quadrant 2010 raporunda “lider ürün” seçildi.
Bu yıl özellikle 100 - 999 arasında çalışana sahip ve yıllık cirosu 50 milyon - 1 milyar dolar arasındaki şirketler için geliştirilmiş ERP ürünlerinin küresel ölçekte değerlendirildiği raporda, Microsoft Dynamics AX’in uzun dönemli müşteri başarısı sayesinde pazarda ortalamanın üzerinde bir büyüme elde ettiği belirtildi.
Microsoft Dynamics AX, sahip olduğu Microsoft Office benzeri bir ara birim ve Rol Tabanlı panolar sayesinde kolaylıkla öğrenilerek uygulanabilirken, sunduğu esnek mimari ve sağlam altyapı ile kurumlara özel çözümler üretilmesine olanak sağlıyor.
Öte yandan, modüler yapısı sayesinde değişen koşullara ve ihtiyaçlara göre ölçeklenebilen Microsoft Dynamics AX, yatırımın geri dönüşü açısından da başarılı sonuçlar ortaya koyuyor.

ERP pazarının niş çözümü Microsoft Dynamics NAV
Orta ölçekli işletmelerin tüm ihtiyaçlarına çözüm sağlayan ve rekabette üstünlük elde edebilmeleri için geliştirilen Microsoft Dynamics NAV ise, Garner Inc.’nin yayınladığı raporda “Niş Oyuncu” olarak kabul edildi. Microsoft Dynamics NAV, entegre ve esnek yapısı sayesinde orta ölçekli firmalara güvenilir bir iş yapma platformu sunuyor.
ERP pazarında lider olarak gösterilmenin Microsoft’un dinamik işletmeler oluşturma konusundaki iddiasını açıkça ortaya koyduğuna dikkat çeken Microsoft Dynamics Türkiye Grup Satış Müdürü Arzu Türker Yılmaz, “ERP çözümlerimiz Microsoft Dynamics NAV ve Microsoft Dynamics AX Türkiye’nin 450’den fazla saygın firması tarafından kullanılmaktadır. Microsoft Dynamics NAV Ağaoğlu İnşaat, Bürosit, IKEA, Burger King, Mardav, Wilo, Karınca Lojistik gibi farklı ölçek ve sektörlerden referanslara sahiptir. Microsoft Dynamics AX ise Çelik Motor, Baytur, Nurus, Dumankaya, Tukaş, Assan Aliminyum, Unitim Holding, GAP gibi alanının lider firmaları tarafından tercih edilmektedir Bu sektörde lider olarak kalabilmemizin temelinde, değer yaratma amacı ve hızlı karar alarak aksiyona geçmeye odaklanmamız yatıyor.” dedi.
Microsoft Dynamics AX 2009, halen 38’i aşkın ülkede çeşitli kurumlar tarafından kullanılıyor. Önceki çözümün yeni versiyonu olan Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 ise Aralık 2010'da kullanıma sunuldu. Microsoft Dynamics AX ve Microsoft Dynamics NAV hakkında daha fazla bilgiye Microsoft Dynamics ERP ve CRM İş Çözümleri (www.microsoft.com/turkiye/dynamics) web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder