10 Haziran 2012 Pazar

Gelal Çorap Navision Başarı Hikayesi



Gelal Çorap Sanayi ve Ticaret A.Ş.


Gelal Çorapları Bekmezci ailesinin sahip olduğu 1966'da kurulmuş olan %100 bir aile şirketidir.Bekmezci ailesi 45 yılı aşkın bir süredir, son teknoloji makinaları kullanarak en üst kalite orjinal çorapları üretmektedir.

Erkek, bayan, çocuk kolleksiyonları, gelişmiş boyahane, iplik ve ürünlerin test edildiği tam donanımlı laboratuar, her tipte antibakteriyel uygulama, tek sıra burun kapama kapasitesi, uzmanlaşmış kadro ve donanımlı moda tasarım stüdyosu ile çok çeşitli ürünler Gelal grup tarafından yapılmaktadır.

33.000 m2 kapalı alana sahip 1200 çalşanıyla birlikte bu sektörde en iyi ve kaliteli hizmeti vermektedir.

GELAL DYNAMICS NAV

Gelal Çorap dünyanın en önemli spor çorap markalarının dünya genelindeki üreticisi durumundadır. Adidas , Reebok gibi dünyanın en önemli markalarının ana tedarikçisi olarak yüksek kalitede çoraplar üretmektedir. Üretim operasyonları ağırlıklı olarak Adias ve Reebok’tan alınan siparişlerin karşılanmasına göre planlanmaktadır.

Microsoft Dynamics NAV kullanan Adidas ile sipariş entegrasyonu sağlanan Gelal Çorap üretim operasyonlarında çorap üretimine özel çözümler sunulmuştur. NAV projesinde üretim planlamasında Optimizasyon çözümü yapılmıştır. 800 adetlik makine parkurunda en kısa sürede , en az makineyi kullanarak optimum kapasite kullanımı ile üretim yapılabilmesi sağlanmıştır. Üretimdeki tüm operasyonlar ve ambar hareketlerinin tümü el terminali ile yapılmaktadır. El terminali ve NAV entegre olarak çalışmakta kullanıcılar işlemlerini yaparken PO’dan başlayarak barkod okutularak manuel bilgi minimumda tutulmuştur.

Üretiminin tamamına yakını başta Adidas ve Reebok olmak üzere , Decathlon gibi önemli müşterilere ihraç edilmektedir. Hammadde ve makine alımları ağırlıklı olarak ithalat işlemleri bulunan Gelal Çorap tüm İthalat – İhracat işlemlerini Microsoft Dynamics NAV ile yapabilir duruma gelmiştir.

Finans modülünün kurulumu ve uygulaması sırasında yeni TTK ve IFRS ihtiyacı da gözönünde bulundurulmuştur. Konsolidasyon , Bütçe , Risk gibi temel ihtiyaçlara uygun bir çözüm sunulmuştur. UFRS ve VUK  birarada raporlama yapılabilir kayıt girişi , dönem sonu işlemleri , değerlemeler , konsolidasyon yapılabilir şekilde sistem tasarlanmıştır.

Gelal Çorap ile dış ticaret işlemlerini yapan Falcon Tekstil arasında yoğun şekilde gerçekleşen kayıtlar şirketler arası deftere nakiller ile kolaylıkla yapılabilir hale getirilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder