10 Haziran 2012 Pazar

Societe General Navision Başarı Hikayesi


SOCIETE GENERAL




Societe Generale Bank, Türkiye İstanbul şubesi olarak faaliyetini sürdürmekte olup, muhasebe uygulamasında Microsoft Dynamic Navision’ı tercih etmiştir. Societe Generale, Navision uygulamasını muhasebesel işlemler ve gider kalemlerinin takibinde kullanmaktadır.
Kurumun muhasebesel işlemlerde birden fazla uygulama kullanılmaktadır. Bu durum entegre bir sistemin oluşturulmasını gerekli kılmıştır. Muhasebe işleyişi gereği, günlük olarak işlenen kayıtlar, gün sonunda Fransa Merkez şubesine gönderilmektedir. MIE adı verilen merkez sistemi ile Navision’ın uygun şekilde entegre edilmesi sağlanmıştır. Navision öncesi sistemde, kullanıcı hatalarının oldukça fazla olması kontrol mekanizmasının zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır.

Navision , günlük girilen muhasebe fişlerini içeren bir dosya oluşturmaktadır ve bu dosyanın MIE sistemi tarafından okunabilmesi için bir çok kod ve sayısal değerin gerekliliği söz konusudur. Bu kod ve sayısal değerler Navision’da fiş giriş aşamasında oluşturulmaktadır. Kullanıcının müdahalesi dışında oluşan bu kodların kontrollerini Navision yapmaktadır. Tüm bu kontrol gereksinimi ve hatasız veri temini için Navision’da Societe General’e özel çözümler yapılmıştır.
Projenin hayata geçirilmesi ile ;

Navision projesiyle fiş girişlerinde kullanıcı hatalarının büyük oranda önüne geçilmiştir
Amortisman ve Maaş fişlerinin Navision’a aktarımı sağlanarak diğer sistemlerle entegre bir yapı oluşturulmuştur
Merkez ve Şube ayrımı yapılıp, aynı database üzerinde ayrı kayıtların oluşturulması sağlanmıştır
Prepayment kayıtlarının otomatik olarak muhasebeleşmesi ve dağıtım anahtarlarına göre masraf dağıtımı sağlanmıştır
Hesap kodlarıyla ilişkilendirilen dağıtım anahtarları, manuel seçim olmadan çalışmakta, hataların önüne geçilmektedir.

Detaylı bilgi için www.tradesoft.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder